ÖSYM Burslarının Devamı

Beykent Üniversitesi’nin burslu programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burslar karşılıksız olup, başarı durumuna bakılmaksızın öğrenim hayatı boyunca devam eder. Burslu öğrenciler bir başka bölüme yatay geçiş koşullarını taşıdıkları takdirde burslu olarak geçebilirler.

LYS’de Alanında Başarılı Olan, Sıralamaya Giren Öğrencilere Yönelik Burslar

2015 LYS puan sıralamasında, yerleşeceği bölümün puan türünde Türkiye genelinde (Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) ve Mütercim-Tercümanlık (Rusça) ile İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümleri dışında) ilk 1000’e giren, burslu veya ücretli lisans bölümlerini tercih eden, Üniversitemize ÖSYM tarafından yerleştirilen ve kesin kayıt yaptıran öğrencilere, her yıl 9 ay süreyle 800 TL nakit burs, ücretli programları tercih edip ilk 1000’e girenlere ayrıca %100 indirim uygulanacaktır.

2015 LYS puan sıralamasında, yerleşeceği bölümün puan türünde Türkiye genelinde ilk 100.000’e giren, ücretli lisans bölümlerini (uzaktan öğretim hariç) tercih eden, Beykent Üniversitesi’ne ÖSYM tarafından yerleştirilen ve kesin kayıt yaptıran öğrencilere, eğitim süreleri boyunca ve kesintisiz %20 başarı bursu verilecektir. Karşılıksız olan öğretim bursları gibi nakit olarak ödenen aylık başarı bursları da karşılıksızdır.

Akademik Başarı Bursları

Üniversitemiz burs yönergesi uyarınca bölüm/program sınıf birincilerine, bir sonraki eğitim-öğretim yılında geçerli olmak üzere ve 1 yıl süre ile %50 oranında karşılıksız burs verilir. Beykent Üniversitesi’nde çift anadal ve yandal programları ücretsizdir.

Spor ve Sanat Bursu

Beykent Üniversitesi Burs Yönergesi uyarınca Üniversitemiz bünyesindeki sanat ve spor dallarında (milli sporculara) başarı gösteren öğrencilere, %50 oranında karşılıksız burs verilir.

Kardeş bursu

Aynı eğitim öğretim yılında eğitim gören kardeşlerin her birine %10 kardeş indirimi yapılır

Uluslararası Bakalorya Diplomasına Sahip Olan Öğrencilere Yönelik Burslar

Uluslararası Bakalorya diplomasına sahip olup, Üniversitemizi tercih eden ve kesin kayıt yaptıran öğrencilere Bakalorya derecesine göre; 40 ve üstü olanlara %100, 35-40 arası olanlara %75, 30-35 arası olanlara %60, 24-30 arası olanlara %25, 23 ve aşağısı olanlara %10 oranında eğitim-öğretim ücretinden indirilmek üzere burs verilir.

Yüksek Lisans Öğrencilerine Yönelik Burslar

Üniversitemiz lisans programlarından mezun olan ve üniversitemiz lisansüstü programlarında eğitim-öğretime devam eden öğrencilere eğitim-öğretim ücretinin %50'si burs olarak verilir.

Beykent Eğitim Kurumları Mezunlarına Yönelik Burslar

Beykent Eğitim Kurumlarından mezun olarak üniversitemizde eğitim – öğretim gören öğrencilerden üniversite öncesi Beykent Eğitim Kurumlarında 3 tam yıl okuyanlara %10; 6 tam yıl okuyanlara %20 ve 8 tam yıl okuyanlara %25 oranında eğitim – öğretim ücretlerinden indirilmek üzere burs verilir. (Bu burstan lisans öğrencileri faydalanabilir.)

Beykent Eğitim Kurumları’nda tam burslu olarak okumuş olanlar bu burslardan yararlanamaz.

Beykent Eğitim Kurumları Mezunlarına Yönelik Burslar

Beykent Eğitim Kurumlarından mezun olarak, Üniversitemizde eğitim-öğretim gören öğrencilerden, üniversite öncesi Beykent Eğitim Kurumlarında 3 tam yıl okuyanlara %10, 6 tam yıl okuyanlara %20 ve 8 tam yıl okuyanlara %25 oranında eğitim-öğretim ücretlerinden indirilmek üzere burs verilir. (Bu burstan lisans öğrencileri faydalanabilir.)

Yüksek Lisans Öğrencilerine Yönelik Burslar